mbo_atletiek.jpg

MiddelPunt Media

"Ik vind het leuk om het dorp levendig te maken en te houden"

 

 

Wie bent u en vanuit welk bedrijf werkt u?

Mijn naam is Paul Hettinga, ik woon in Akkrum en ben genomineerd door een kennis. Mijn bedrijf is gevestigd in Akkrum en samen met mijn compagnon Akke Boschma zijn we de oprichters van Middelpunt Media.

 

Wat zijn de belangrijkste activiteiten van uw bedrijf en hoeveel mensen zijn er werkzaam?

Middelpunt Media is een veelzijdig bedrijf. Het belangrijkste doel is om de inwoners van Akkrum op de hoogte te houden van het laatste nieuws en evenementen in de buurt. “Ik vind het leuk om het dorp levendig te maken en te houden.”Niet alleen gebruikt Middelpunt Media hiervoor een website, maar er is ook een app en een glossy magazine wat eens in de twee weken verschijnt. “Ik werk samen met mijn compagnon Akke Boschma, maar naast ons beide zijn er nog vele vrijwilligers die ons helpen. Denk bijvoorbeeld aan de bakker die de kaartjes verkoopt voor concerten die wij promoten”.

 

Op welke manier doet uw bedrijf aan Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO)? 

Eigenlijk alles wat Paul doet, is in het belang van de samenleving. “Ik promoot evenementen als concerten en feesten, maar ik doe ook andere activiteiten.” Naast het werk dat Paul levert voor Middelpunt Media, is hij ook beheerder van Akkrum.net en heeft hij een app ontwikkeld. De fraai vormgegeven app biedt inwoners van Akkrum en Nes een online informatiegids en laat toeristen en bezoekers optimaal kennis maken met deze dorpen.

 

Is dit structureel of eenmalig?

Met als doel alles levendig te houden, blijven er altijd wel uitdagingen op zijn pad komen. Vandaar dat Paul inmiddels van zijn hobby zijn werk heeft gemaakt. Structureel dus. “Ik ga er echt voor, ik wil iets moois opbouwen wat nog vaker bezocht wordt. Ik volg de laatste trends, om zoveel mogelijk mee te gaan in nieuwe ontwikkelingen.“

 

Waarom vindt u dit belangrijk?

“Ik vind het gewoon leuk om te doen. Ik ben er al  jaren mee bezig om alles levendig te houden en blijf dat graag nog een hele tijd doen!”

 

Hoe verloopt het contact met maatschappelijke organisaties?

Eigenlijk heeft Paul niet contact met één specifieke organisatie. “Alles wat ik doe is in het belang van iedereen”.

 

Hoeveel uur per week/maand zijn jullie hiermee bezig?

Wat begon als een hobby, is uitgegroeid tot iets veel groters. “Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken.” Paul en Akke zijn inmiddels ruim 6 jaar bezig met Middelpunt Media.

 

Wat was uw mooiste ervaring bij jullie MBO project?

“Het is altijd maar weer afwachten hoeveel mensen er naar een evenement komen en wat ze er van vinden, positieve reacties zijn natuurlijk het leukste”.

 

Vertel in 2 zinnen waarom andere bedrijven ook aan MBO zouden moeten doen?

“Andere bedrijven zouden ook maatschappelijk betrokken moet zijn door bijvoorbeeld het inzetten van medewerkers bij maatschappelijk projecten, door de handen uit de mouwen steken en kennis over te dragen, door sponsoring of door het aanbieden van middelen.”

 

Heeft u een tip voor andere bedrijven die ook aan MBO willen doen?

“Zoek contact met andere ondernemers in Heerenveen die betrokken zijn met maatschappelijke ondersteuning, zoals vermeldt op de website www.hartvoorheerenveen.nl

 

Met dank aan de (vrijwillige) redactie van Jongerenwebsite WhatTheFean.nl 

Caleidoscoop-logo

Heerenveen-logo
Rabobank-logo

OKH-logo

Randstad-logo


Posthuis-Theater-logo