c.jpg

Mintjes & Co Communicatie

 

"Je hoeft niet groot te denken, iets kleins kan een ander soms al heel veel helpen"

 

Wie bent u en vanuit welk bedrijf werkt u?
Ik ben Annemieke Mintjes, eigenaresse van Mintjes & Co Communicatie. Mijn bedrijf is gevestigd in Heerenveen.

 

Wat zijn de belangrijkste activiteiten van het bedrijf en hoeveel mensen zijn er werkzaam?

De belangrijkste activiteiten van het bedrijf zijn: communicatie advies, storytelling en scrum. Ik werk zelfstandig maar werk veel samen met andere partners. Samen sterk!

Op welke manier doet uw bedrijf aan Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO)?
Als tekstschrijver en communicatiebureau zet ik mij regelmatig in voor Zazazorg.  ZaZa ondersteunt gezinnen waarbij het kind ernstig ziek is.

 

Op welke manier draagt uw bedrijf bij aan de samenleving? 

Ik heb een jaaroverzicht gemaakt in de vorm van een kort, maar krachtig filmpje. Daarnaast heb ik een handboek geredigeerd. Zaza was genomineerd voor Appeltjes van Oranje van het Oranjefonds. Ik heb ze geholpen om een presentatie in de vorm van een rollenspel neer te zetten.

Is dit structureel of eenmalig?
Structureel, maar niet op vaste momenten. Als Zazazorg mij nodig heeft hebben we contact. Laatst heb ik bijvoorbeeld advies gegeven over het maken van een digitale nieuwsbrief. Ik zie klussen van ZaZazorg als vanzelfsprekend net zoals ik andere klussen heb.

Waarom vindt u dit belangrijk?
ZazaZorg doet zulke leuke dingen. Met mijn kwaliteiten kan ik ZaZaZorg meer onder de aandacht brengen. Ik vind het mooi als ik wat bij kan dragen op deze manier.

Hoe verloopt het contact met de maatschappelijke organisatie?
ZaZazorg en ik hebben erg goed contact. Ook de vrijwilligers zijn fantastisch. We spreken af of mailen wanneer het nodig is.

Hoeveel uur per week/maand bent u hier mee bezig?
Dat verschilt erg. Met het handboek ben ik zo'n 4 uur in de week bezig geweest. Het jaarverslag ook een paar uur in de week. Soms is er ook een tijd niets te doen. Het verschilt dus qua uren.

Wat was uw mooiste ervaring bij jullie MBO-project?
Mijn mooiste ervaring is toch wel appeltjes van Oranje. De dames van ZaZazorg hebben toen bij mij op het kantoor geoefend. Ze hadden een leuke presentatie nodig en ik heb daarin begeleid. We hebben een soort rollenspel in elkaar gezet in plaats van een standaard presentatie. Heel stoer dat ze dat samen deden en ze kregen er veel complimenten voor.

Vertel in 2 zinnen waarom andere bedrijven ook aan MBO zouden moeten doen?

Het is een kleine moeite voor jou maar geeft een ander veel plezier. Ik kan en weet dingen die voor mij vanzelfsprekend zijn, maar die een ander enorm kunnen helpen.

Heeft u een tip voor andere bedrijven die ook aan MBO willen doen?
Je moet er voor open staan. Je hoeft niet groot te denken, iets kleins kan een ander soms al heel veel helpen.

 

Met dank aan de (vrijwillige) redactie van Jongerenwebsite WhatTheFean.nl 

Caleidoscoop-logo

Heerenveen-logo
Rabobank-logo

OKH-logo

Randstad-logo


Posthuis-Theater-logo