b.jpg

Vruchtbare start werkgroep Hart voor Heerenveen

Donderdag 26 januari 2012 vond de 1e werkgroepvergadering van Hart voor Heerenveen plaats in het Posthuis Theater te Heerenveen. Doel van deze werkgroep is het stimuleren van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen zodat dit een duurzame plek in de Heerenveense samenleving krijgt.

Tijdens de vergadering zijn aspecten als het gebruik van Social Media en gebruik kunnen maken van elkaars netwerken en kennis uitgebreid aan de orde gekomen. Daarnaast zijn de mogelijkheden besproken voor een nieuw evenement in Heerenveen. Tijdens een Meet & Greet kunnen bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar ontmoeten en kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen. Renske Osenga, projectleider Hart voor Heerenveen, is erg dankbaar voor de inzet van de werkgroepleden. “Alle leden zijn echt betrokken bij dit project. Ze geven hele praktische ideeën en direct toepasbare tips om Hart voor Heerenveen nog beter neer te zetten”

De werkgroep bestaat uit een aantal prominente Heerenveners die Hart voor Heerenveen tweemaal per jaar voorzien van advies. Door de expertise uit het bedrijfsleven, de welzijnswereld, de overheidssector en het theater met elkaar te combineren ontstaan succesvolle ideeën om Maatschappelijk Betrokken Ondernemen te stimuleren. Naast burgemeester Tjeerd van der Zwan denken directieleden van de Rabobank Heerenveen – Gorredijk, Caleidoscoop Welzijnswerk, het Posthuis Theater en Randstad Uitzendbureau enthousiast mee.

Hart voor Heerenveen is een initiatief van het Vrijwilligers Servicepunt, onderdeel van Caleidoscoop Welzijnswerk. De website www.hartvoorheerenveen.nl biedt een digitale marktplaats waar Heerenveense bedrijven hun specifieke kennis of materialen gratis of tegen gunstige voorwaarden aanbieden aan maatschappelijke organisaties. Maatschappelijke organisaties kunnen op hun beurt hun vraag aangeven. Zo hoeven bedrijven hun financiële middelen niet aan te spreken, maar maken juist gebruik van andere mogelijkheden om iets voor de Heerenveense samenleving te betekenen.

Onderschrift foto v.l.n.r.: Paul Vlootman/Caleidoscoop, Gerrit Boes/Rabobank Heerenveen-Gorredijk, Gerard Wolters/Posthuis Theater, Renske Osenga/VSP, Erik Jellema/Randstad, burgemeester Tjeerd van der Zwan, Ellen Akkerman/VSP

Caleidoscoop-logo

Heerenveen-logo
Rabobank-logo

Randstad-logo


Posthuis-Theater-logo