mbo_bord_heerenveen.jpg

Vraag & Aanbod

Ons doel is om zoveel mogelijk bedrijven en goede doelen te matchen, met een (deels) vooraf bekend Aanbod van bedrijven en Hulpvragen van maatschappelijke organisaties. Ook maatschappelijke organisaties kunnen iets aanbieden. Doet u mee?

Om te zorgen dat vraag en aanbod elkaar makkelijk kunnen vinden, zijn er 4 categorieën, in vier hoeken, in elk een eigen kleur. Let op! Dit jaar twee extra stands met aanbod vanuit de gemeente en Koninklijke Smilde/Smilde Bakery. Vraag en aanbod wordt gedurende de komende weken bekend gemaakt!

 

ROOD: Deskundig advies. financieel, juridisch, administratief, technisch etc.

VRAAG 

1. Fairtrade Wergroep (H)eerlijk Heerenveen zoekt juridisch-notariële hulp bij het oprichten van een officiele stichting. Tegenprestatie: Het uitvoeren van een fairmeting bij het bedrijf en zo nodig adviseren hoe het een fairtrade certificaat zou kunnen verkrijgen

2. Dorpstuin/Grientetún Akkrum zoekt hulp notariskantoor bij oprichting stichting t.b.v. een gemeenschappelijke voedseltuin in Akkrum / Nes voor alle bewoners. 

3. Stg In Moaie Dei / Foar Elkoar Sjop, voor hen die het nodig hebben, zoekt ondersteuning voor het professionaliseren van de stichting. Welk bedrijf wil meedenken? Tegenprestatie: Voor uw feest verzorgen wij de Sint & Pietkleding, kerstmanpak of paashaaspak en in overleg ook de mensen.

4. Heart Pillow, een groep v 16 vrijwilligers in Heerenveen, maakt mooie kussens voor mensen met o.a. borstkanker. Heart Pillows zijn kussentjes die ondersteuning bieden en een prettige druk op de operatiewond. De Heart Pillows worden gratis verspreidt via ziekenhuizen (o.a. Tjongerschans ziekenhuis) en ‘De Skulp, centrum voor leven met kanker’. Heart Pillow zoekt de hulp van een notaris bij het oprichten van een officiele stichting.

5. Kinder Kookschool Heerenveen zoekt hulp van een notaris bij het oprichten van een stichting. Om gezond en veilig koken met plezier te stimuleren onder kinderen, en te leren waar je eten vandaan komt, willen JOGG (Jongeren op gezond gewicht/gem. Heerenveen) en Ilse van Ast (Lions 2.0) een kinderkookschool opstarten.

5. Stg i.o. Heart Pillow zoekt (info over) verzekering voor de vrijwilligers die helpen Heart Pillows te maken

6. Sportvereniging WIK-FTC zoekt ondersteuning op het gebied van P&O

 

AANBOD: Deskundig advies. financieel, juridisch, administratief, technisch etc.

1. Notariskantoor mr. Margreet Savenije biedt het gratis opstellen van statuten voor oprichting van uw stichting of vereniging

2.  Ook Groenewegen advocaten & notarissen biedt het gratis opstellen van statuten voor oprichting van uw stichting of vereniging

 

GROEN: marketing, communicatie en PR

VRAAG 

1. De Skulp, centrum voor leven met kanker, zoekt hulp op gebied marketing/communicatie/PR om naam en stichting op de kaart te zetten.

2. Dagbesteding Zorg-kinderboerderij Ten Woude, open over paar maanden, zoekt hulp bij promotie/PR

3. Stg In Moaie Dei / Foar Elkoar Sjop, voor hen die dat nodig hebben, zoekt ondersteuning bij sponsorwerving en subsidieverwerving

4. Kinder Kookschool Heerenveen zoekt een bedrijf dat een website wil bouwen voor dit nieuwe initiatief. Om gezond en veilig koken met plezier te stimuleren onder kinderen, en te leren waar je eten vandaan komt, willen JOGG (Jongeren op gezond gewicht/gem. Heerenveen) en Ilse van Ast (Lions 2.0) een kinderkookschool opstarten.

5. Stichting Moeders Ondersteunen Moeders zoekt hulp en ondersteuning bij het aanvragen van subsidies en werven van fondsen?

6. Stg Voormeer Klassiek zoekt hulp tekstschrijver: schrijven persbericht/aankondiging concerten/evenementen in Huize Voormeer. Tegenpratie: extra PR, bijwonen prachtig klassiek concert, gebruik zaal in Huize Voormeer

7. Stg Voormeer Klassiek zoekt hulp bij promotie concerten/evenementen via website/pers/social media (of uitleg hierbij)

8. Stg TOF Vakanties, voor mensen verstandelijke beperking, zoekt bedrijf dat 250 gedichtenbundels (9 blz per bundel) wil afdrukken. Gedichten, verhaaltjes van mensen met een verstandelijke beperking. Tegenaanbod: natuurlijk logo in bundel, extra PR fb/ website en persoonlijke fotocollage voor bedrijf.

9. Wijkbelang Heerenveen-Midden zoekt ondersteuning voor het maken van een Wijkmagazine met info & activiteiten voor haar inwoners. Graag hulp bij grafische vormgeving en printen. Het Wijkbelang zoekt adverteerders vd kosten. Oplage: 2.500. 40 pagina's. Tegenprestatie: ruimtes (10 tot 80 pers.) in wijkcentrum de Kempenaer voor vergaderingen, workshops, feestjes e.d. (evt.met lunch/diner)

10. Sportvereniging WIK-FTC zoekt ondersteuning op het gebied van PR

11. Julia Jan Wouters Hospice komt graag in contact met bedrijf dat wil ondersteunen bij schrijven teksten wervingscampagne nieuwe vrijwilligers of andere uitingen in pers of Social Media . Tegenpresentatie: Bedrijf is van harte welkom voor koffie of lunch om kennis te maken met het werk van het hospice.

 

AANBOD marketing, communicatie en PR

 1. Gabriëlla Media biedt haar diensten aan: een journalistieke tekst, (seo)-teksten, of een website

 

 

GEEL: materialen en faciliteiten

VRAAG

1. Dagbesteding Zorg-kinderboerderij Ten Woude, open over paar maanden, zoekt nog enkel meubels; 2 x 8p. tafel en 16 stoelen. Picknicktafel(s) voor buiten zo ook geweldig zijn.

2. Stg In Moaie Dei / Foar Elkoar Sjop, voor hen die dat nodig hebben, zoekt Sinterklaascadeautjes en strooigoed voor 100 kinderen voor haar jaarlijks sinterklaasfeest.

3. Stg In Moaie Dei zoekt stellingen en kledingrekken voor in Foar Elkoar Sjop

4. Stg In Moaie Dei zoekt vervoersbusje/bestelauto te leen zodat ze het vervoer van halen en brengen goederen kunnen verbeteren

5. Stichting Moeders Ondersteunen Moeders zoekt een geschikte locatie voor het houden van verschillende bijeenkomsten in Heerenveen, 4 x per jaar, ong. 50 deelnemers

6. TOF Vakanties, een stichting die vakanties/dagtochten organiseert voor mensen met een verstandelijke beperking, zoekt een bedrijf dat 10 kaartjes beschikbaar wil stellen voor de ijshockeywedstrijd van Unis Flyers op 22 februari 2020. Verzorg onze gasten een onvergetelijke dag. Tegenaanbod: extra PR op website en een fotocollage van deze dag voor het bedrijf die dit mogelijk maakt.

7. TOF Vakanties zoekt een bedrijf dat 10 kaartjes beschikbaar wil stellen voor de Posthuis Theatervoorstelling Buurman & Buurman op 22 februari 2020. Tegenaanbod: extra PR op website en een fotocollage van deze dag voor het bedrijf die dit mogelijk maakt.

8. TOF Vakanties zoekt een bedrijf dat 10 kaartjes beschikbaar wil stellen voor de Nederlandse kampioenschappen schaatsen op Thialf op 25 januari 2020. Tegenaanbod: extra PR op website en een fotocollage van deze dag voor het bedrijf die dit mogelijk maakt.

9. Van de Wereld-winkel Heerenveen zoekt een bedrijf/organisatie die twee maal per jaar, 25 pers., haar ruimte beschikbaar wil stellen voor de vrijwilligersvergaderingen

10. Van de Wereld-winkel Heerenveen zoekt een 2e hands telefoonset met twee telefoons

11. Van de Wereld-winkel Heerenveen zoekt een bedrijf dat een presentje wil doneren/een banketstaaf o.i.d. zodat de winkel hiermee haar vrijwilligers kan bedanken voor hun goede inzet

12. Doarpskeamer Akkrum ED zoekt 2e hands beamer met oproldoek voor verschillende activiteiten in het dorpshuis

13. Doarpskeamer Akkrum ED zoekt 2e hands computer of een notebook t.b.v. het secretariaat

14. Doarpskeamer Akkrum ED zoekt muziekinstallatie voor de vrolijke noot. Heeft iemand dit over?

15. Wijkcentrum De As uit De Greiden, Heerenveeen, zoekt voor in haar keuken: grote frituurpan, dienbladen met handgrepen, bestek en servies 100 personen (1 stijl), diverse pannen 5 en 10 liter en koekenpannen ( horeca kwaliteit). In overleg leuke tegenprestatie.

16. Wijkcentrum De As, Heerenveen, zoekt steigerhouten bank voor op het terras en . In overleg leuke tegenprestatie.

17. Wijkcentrum De As, Heerenveen, zoekt stellingen en rolgordijnen voor in haar diverse ruimtes

18. Stg i.o. Heart Pillow, vrijwilligers maken mooie kussentjes ter ondersteuning voor mensen met o.a. borstkanker, zoekt sponsoring van katoenen stof/ fiberfill voor de kussens.

19. Stg Speelgoedbank Heerenveen zoekt bedrijf dat 250 chocoladeletters wil doneren voor de kinderen die speelgoed krijgen van de Speelgoedbank tijdens de Sinterklaasperiode

 

 

AANBOD materialen en faciliteiten

1. Posthuis biedt, in overleg, gebruik theaterruimtes aan stichtingen en verenigingen tegen maatschappelijk tarief.

2. DEKAS Kantoorservice biedt gratis diverse kantoorbenodigdheden / (gebruikt) kantoormeubilair / kantoormachines (kantinetafels en stoelen, bureaus en bureaustoelen)

3. Aanloophuis "Oer de Brêge" stelt  Aanloophuis beschikbaar voor vergaderingen van kleine groepen tijdens de uren dat het Aanloophuis niet geopend is voor gasten.

 

ORANJE: menskracht: klussen en activiteiten

 VRAAG 

1. VSO Duisterhoutschool zoekt voor haar leerlingen met afstand tot de arbeidsmarkt stages en werkplekken voor een BAB-baan. Zij komt graag in contact met bedrijven die juist op zoek zijn naar personeel die met uw steun een goede werknemer kunnen zijn.

2. Multifunctioneel Gebouw De Kompenije Jubbega zoekt vrijwilligers voor tuin- en schilderwerk. Tegenprestatie: ruimte, locatie, voor evenementen en activiteiten.

3. Het Friesland College zoekt stageplaatsen voor MBO 1 Entree studenten Dienstverlening

4. Hoera! De Doarpskeamer Akkrum heeft een nieuwe locatie. Zij zoekt nog hulp bij de bestrating/toegankelijk maken pand voor mensen met beperking/kinderwagen/rollator. Tegels aanwezig.

5. Stg Voormeer Klassiek zoekt hulp voor in de tuin van hun landgoed bij Huize Voormeer. Tegenpratie: extra PR, bijwonen prachtig klassiek concert, gebruik zaal in Huize Voormeer

6. Welke bedijf/organisatie wil oude mobieltjes inzamelen voor Stg TOF Vakanties. Opbrengst van erkend recyclingbedrijf komt ten goed aan dagtocht Kerstmarkt Bremen. TOF zorgt voor aangeklede dozen en informatie voor het bedrijf.

7. Voedselbank Heerenveen heeft het zwaar. Welk bedrijf/organisatie wil intern een actie opzetten om voedsel in te zamelen onder het personeel om voedselpakketten te vullen? Wellicht een mooie Kerstactie?

Ong. 200 gezinnen maken elke 2 weken gebruik van de voedselbank. Producten die zij graag uitdelen: Hagelslag, studentenhaver, chocolade, fruit in pot, vis in blik, kaas vacuüm verpakt, soep, koffie, pannenkoekmeel, muesli, rijst met groentemix pakje, spaghetti met fles saus.

8. Sportvereniging WIK-FTC zoekt naar mogelijkheden om de seizoenafsluiting op een leuke manier in te vullen.

 

AANBOD menskracht: klussen en activiteiten

1. Stg Voormeer Klassiek biedt, in overleg, bijwonen prachtig klassiek concert in Huize Voormeer

2. Doarpskeamer Akkrum ED biedt aan inzamelpunt te zijn voor inzamelactie levensmiddelen voor de Voedselbank

3. Rotary Heerenveen gaat graag in gesprek met lokale maatschappelijke initiatieven

4. Lions Heerenveen 2.0 gaat graag in gesprek met lokale maatschappelijke initiatieven

5. Marjolein Reurich, motiverend spreker en Gelukscoach van Marjoleinreurich.nl, biedt aan een groep vrijwilligers van een mooie stichting of vereniging de workshop Geluk. Iedereen kan geluk gebruiken en een aantal handige tips hierbij zijn natuurlijk welkom. Met deze workshop kan bv. het bestuur haar vrijwilligers bedanken voor hun inzet dit jaar. 

6. Sportstad Heerenveen loopt deze middag rond om te kijken of zij een dienst aan kunnen bieden op het gebied van Sport, Bewegen of Vitaliteit in het algemeen.

7. Aanloophuis "Oer de Brêge" biedt als activiteit een kijkje achter de schermen, al of niet gecombineerd met een spelletje jeu de boule met de bezoekers van het Aanloophuis.

 

 

 

Let op! Dit jaar staan er twee aparte stands van de gemeente Heerenveen en Koninklijke Smilde. 

 

Koninklijke Smilde en Smilde Bakery tonen hun maatschappelijk hart! Zij bieden dit jaar aan vrijwilligers van álle deelnemende maatschappelijke organisaties een overheerlijke banketstaaf aan voor al het goede werk dat zij verrichten. Op deze manier wil Smilde de vrijwilliger graag in het zonnetje zetten. Geweldig! Meld je als maatschappelijke organisatie bij de stand van Smilde. Max. 100 per organisatie.

 

Aanbod Gemeente Heerenveen (te matchen bij de stand van de gemeente):

 

 

 

 

 

Sponsor: Kuiper Verzekeringen 

 

 

 

Caleidoscoop-logo

Heerenveen-logo
Rabobank-logo

OKH-logo

Randstad-logo


Posthuis-Theater-logo