a.jpg

nov. 2011: Notariskantoor mr. Margreet Savenije – Stichting i.o. LETS Heerenveen

Notariskantoor mr. Margreet Savenije steunt het ruilnetwerk LETS Heerenveen. Voor deze stichting in oprichting verzorgt zij het opmaken en passeren van de statuten.

savenije logo 
In Heerenveen is momenteel een werkgroep druk bezig met het opzetten van een LETS ruilnetwerk. Notariskantoor mr. Margreet Savenije wil graag haar steentje bijdragen aan dit mooie initiatief. Zij stelt haar tijd en kennis beschikbaar voor het opmaken en laten passeren van de statuten voor deze stichting. Als tegenprestatie zal LETS Heerenveen uitleg geven over het nieuwe ruilnetwerk en zij zullen de hulp van het notariskantoor vermelden in hun nog te maken publicaties.

Sinds juli 2000 is het notariskantoor gevestigd in Heerenveen in een karakteristiek pand in het centrum. Het is een klein kantoor met grote deskundigheid en korte lijnen. Het team bestaat uit 6 enthousiaste collega's met een schat aan ervaring.
Hun persoonlijke diensten hebben betrekking op alle belangrijke momenten in het leven. Zo staan zij u graag juridisch bij bij de aankoop van uw (eerste) woning, uw huwelijk/geregistreerd partnerschap dan wel de beëindiging hiervan, de geboorte van uw kinderen, de start, overname of beëindiging van uw bedrijf, maar ook bij een overlijden.
Daarnaast biedt het kantoor ondernemers de juiste informatie bij de keuze welke juridische vorm van onderneming het beste is voor de samenwerking, aansprakelijkheid en belastingen.

LETS is 'n lokale ruilkring, een moderne vorm om diensten en goederen uit te wisselen. LETS staat voor Lokaal Economisch Transactie Systeem. Er kan van alles "geruild" worden: van het plakken van een fietsband tot lessen in internet of het boek dat je uitgelezen hebt. Het handige van een ruilkring is dat het ruilen zich niet beperkt tot telkens twee personen: je kunt iets aanbieden aan de ene persoon en daarvoor in ruil van heel iemand anders iets terugkrijgen.

Een voorbeeld:
Mark schildert een deur bij Andrea
Andrea maakt gordijnen op maat voor Erik
Erik zorgt in de vakantie voor de katten en planten van Sieta
Sieta geeft Ingrid een gezichtsmassage
Ingrid brengt haar krant na lezing bij Erkan
Erkan verkoopt zijn fitnessapparaat aan Mark
> Kortom: winst voor alle betrokkenen.

In veel verschillende plaatsen in Nederland is reeds een lokale LETS ruilkring, in Heerenveen nog niet. Met de hulp van Notariskantoor mr. Margreet Savenije is de oprichting van Stichting LETS Heerenveen bereikt. De werkgroep zal de komende tijd hard werken aan het opzetten van de ruilkring.

Wilt u meer informatie over LETS dan kunt u de site van Breda bekijken: www.letskringbreda.nl 

Caleidoscoop-logo

Heerenveen-logo
Rabobank-logo

Randstad-logo


Posthuis-Theater-logo