mbo_achter_de_kerk.jpg

okt. 2011: De Bios Heerenveen - Maatjesproject van Stichting Aanzet

De Bios Heerenveen verbindt zich via het Maatjesproject van Stichting AanZet aan Hart voor Heerenveen.

Stichting AanZet ondersteunt projecten voor en door mensen die ervaring hebben met de geestelijke gezondheidszorg (ook door huisartsen), maatschappelijke opvang, verslavingszorg en vrouwenopvang. AanZet biedt deze mensen een plek waar ze klant kunnen worden van een project en waar ze vrijwilligerswerk kunnen doen. Het uitgangspunt hierbij is dat ieder mens mogelijkheden heeft en kwaliteiten.

Het Maatjesproject van Aanzet brengt vrijwilligers in contact met mensen die door hun kwetsbaarheid (zoals verslaving, burn-out, depressies, angsten, borderline) weinig tot geen sociale contacten hebben. Samen spreken ze minimaal één keer per twee weken af om iets leuks te ondernemen. Dat kan zijn: samen wandelen, winkelen, fietsen, naar de film, het theater, de sportvereniging of het buurthuis, maar ook gewoon een praatje maken.

bios-heerenveen-logo

De heer Hans Bosma, eigenaar van De Bios in Heerenveen, begrijpt dat deze organisatie onmisbaar is voor mensen met een psychische beperking. Om het Maatjesproject van deze stichting te ondersteunen regelt hij dat een jaar lang elke maand vijf cliënten van Aanzet met hun maatje gratis een bezoekje aan de bioscoop kunnen brengen. Dit is natuurlijk een heerlijk uitstapje, mensen kunnen hun zorgen even vergeten en het is vooral heel leuk en gezellig.

Caleidoscoop-logo

Heerenveen-logo
Rabobank-logo

Randstad-logo


Posthuis-Theater-logo