mbo_atletiek.jpg

sept. 2011: Caleidoscoop Welzijnswerk/Rabobank Heerenveen-Gorredijk - Burgemeester Harmsmaschool in Gorredijk

In een gezamenlijk project tussen Caleidoscoop Welzijnswerk en de Rabobank Heerenveen – Gorredijk deelt de bank haar kennis over “Leren omgaan met geld” met de leerlingen van de Burgemeester Harmsmaschool in Gorredijk.

Geld en jongeren
Het is de afgelopen jaren veel in het nieuws geweest: jongeren die in de problemen komen doordat ze schulden hebben gemaakt. Caleidoscoop wil dit probleem aanpakken door voorlichtingslessen te geven op middelbare scholen.
Tijdens de ontwikkeling van deze lessen is Caleidoscoop in contact gekomen met de Rabobank. Een uitgelezen kans voor een mooie samenwerking.

Samenwerking
Rabobank Heerenveen was los van Caleidoscoop ook bezig met een aanpak tegen geldproblemen bij jongeren. Daarom hebben ze de handen ineen geslagen. Het was voor de bank lastig om met jongeren in contact te komen terwijl Caleidoscoop een jongerencentrum heeft en ambulant jongerenwerk. Samen hebben ze de voorlichtingslessen verder ontwikkeld. De slagkracht en kennis over geldzaken bij de bank waren daarbij een steun in de rug.

Eerste lessen
Op dit moment is de eerste reeks lessen gepland aan de Burgemeester Harmsmaschool in Gorredijk. Het is een pilot om te bekijken hoe de lessen aanslaan bij tweede jaar VMBO leerlingen. Als de lessen goed gaan, worden ze aan meer scholen aangeboden.

Kortom
Deze unieke samenwerking biedt Caleidoscoop en de Rabobank de kans om aan de slag te gaan met een actueel maatschappelijk probleem. Daarnaast levert het voor beide partijen naamsbekendheid op en biedt het personeel van de Rabobank een ongekende ervaring voor de klas.

Caleidoscoop-logo

Heerenveen-logo
Rabobank-logo

Randstad-logo


Posthuis-Theater-logo