logo

Evenementen in Heerenveen om naar uit te kijken in oktober

bier en wiski

Heerenveen is een bruisende stad in Friesland waar altijd veel te beleven is, vooral in oktober. De herfst is in aantocht en de stad heeft veel evenementen gepland die je niet mag missen. Van festivals tot markten, er is voor ieder wat wils. Ben je benieuwd wat Heerenveen te bieden heeft in oktober? Lees dan verder!

 

Heerenveen Friday Night Skate

Als je van skaten houdt, dan is Heerenveen Friday Night Skate iets voor jou. Dit evenement vindt plaats op 2 oktober en is de laatste skatetocht van het seizoen. De tocht is geschikt voor alle niveaus en alle leeftijden. Het doel van Heerenveen Friday Night Skate is om mensen te laten genieten van het skaten en de mooie omgeving van Heerenveen. Dus haal je skates uit de kast en kom naar het centrum van Heerenveen om deel te nemen aan dit leuke evenement.

 

Fries Film Festival

Het Fries Film Festival is een jaarlijks terugkerend filmfestival in Heerenveen. Dit jaar vindt het festival plaats van 6 t/m 11 oktober en is het een digitaal festival. Het thema van dit jaar is ‘wrijving en verbinding’. Tijdens het festival worden er films, documentaires en korte films vertoond die gericht zijn op dit thema. Naast filmvertoningen zijn er ook workshops en lezingen. Het Fries Film Festival is een must-see-evenement voor liefhebbers van cinema.

 

Beer & Whiskey Festival

In het weekend van 9 t/m 11 oktober vindt het Beer & Whiskey Festival plaats in Heerenveen. Dit festival is een paradijs voor liefhebbers van speciaalbier en whiskey. Er zijn verschillende brouwerijen en whiskeymerken vertegenwoordigd die hun producten tentoonstellen en proeverijen aanbieden. Daarnaast zijn er verschillende foodstands en is er livemuziek. Het Beer & Whiskey Festival is een gezellig evenement waar je nieuwe bieren en whiskey kunt ontdekken.

 

Vlooienmarkt

De grootste vlooienmarkt van Noord-Nederland vindt plaats in Heerenveen op 24 oktober. Meer dan 200 verkopers presenteren hun koopwaar op een terrein van 32.000 vierkante meter. Je vindt er alles van antieke meubels tot vintage kleding. Op de vlooienmarkt vind je altijd wel iets dat je interesseert. Of je nu op zoek bent naar iets specifieks of gewoon rond wilt neuzen, de vlooienmarkt van Heerenveen is een niet te missen evenement.

 

Oktoberfest

Op 31 oktober wordt het Oktoberfest georganiseerd in Heerenveen. Het doel van dit evenement is om de Beierse sfeer naar Friesland te brengen. Het feest begint met het prooosten van bier in traditionele kleding, en tijdens het feest wordt er volop gedanst en gezongen. Er zijn verschillende optredens en activiteiten die bij het thema passen. Het Oktoberfest is een uniek evenement dat je meegemaakt moet hebben.

 

Kortom, er zijn genoeg redenen om Heerenveen in oktober te bezoeken. Er is voor ieder wat wils, of je nu van film houdt of liever een biertje drinkt. De stad heeft zoveel leuke evenementen gepland dat je je nooit zult vervelen. Mis deze kans niet en kom naar Heerenveen in oktober. We zien je graag bij de verschillende evenementen!