Hart voor Heerenveen

Matches - archief

mei 2017: Notaris Mulder - Stichting De Muze

Notaris Mulder helpt Community Art Café De Muze naar zelfstandigheid

 

 

De Muze is officieel een stichting. De oprichtingsstatuten, gratis opgemaakt door notaris Mulder, zijn getekend. De vrijwilligers van Stichting De Muze willen een toegankelijk Art Café in het centrum van Heerenveen waar iedereen welkom is om creatief bezig te zijn.

 

 

“Afgelopen donderdag 18 mei hebben we bij notaris Mulder officieel Stichting de Muze opgericht”, vertellen bestuursleden Marije Nutma, Marjolein Reurich en Mirjam Torenbeek enthousiast. “We zijn heel blij dat notaris Mulder ons zulk goed advies gegeven heeft over de mogelijke rechtsvormen voor de Muze en de consequenties daarvan. Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om een stichting te worden. Alles is heel professioneel verlopen en het notariskantoor heeft ook de inschrijving bij de Kamer van Koophandel voor ons geregeld. Top! Het is fijn om met iemand te praten die zoveel verstand van juridische zaken heeft. Dat heeft ons een stuk verder gebracht”.

 

 

De dames van De Muze hebben een droom: een Community Art Café De Muze in het centrum van Heerenveen waar iedereen welkom is om creatief bezig te zijn. Ze hebben opleidingen genoten op het gebied van o.a. psychologie, coaching en kunst. Hun missie is: verbinding door creativiteit. “Wij geloven dat creativiteit mensen gelukkig maakt, evenals de wereld om hen heen”. In het kunstcafé zijn ontmoetingen tussen professionals en het publiek, tussen creatieven onderling en tussen bezoekers die zich uitgenodigd voelen hun creativiteit te ontplooien. De plek is er ook voor actieve meetings van bedrijven en instellingen waarbij ze gebruik kunnen maken van de kunstenaars die hun creativiteit als input voor bijvoorbeeld beleidsplannen aanbieden. Het kunstcafé biedt laagdrempelige creatieve activiteiten aan, om onder het genot van koffie, thee, lekkere lunches en een glas wijn geïnspireerd te raken. Ook op het gebied van participatie kan een Community Art Café van wezenlijk belang zijn binnen de gemeente Heerenveen. Iedereen is welkom en iedereen kan meedoen. Creativiteit verbindt en heeft geen taal nodig; beelden zeggen meer dan duizend woorden. Het plan is goed uitgedacht en het café krijgt steeds meer vorm. Eind dit jaar opent De Muze een pop-up café om mensen alvast te laten ervaren hoe leuk een Art Café is. MTH accountants & adviseurs adviseert de stichting over de financiën, de risico’s en een stappenplan.

 

Notaris Mulder

Notariskantoor Mulder is gevestigd centraal in Heerenveen. Voor de meest uiteenlopende notariële diensten kunt u bij hen terecht.  Of het nu gaat om een huis kopen, ondernemen, samenwonen of erven, haar dienstverlening past bij uw wensen. Het kantoor heeft zich gespecialiseerd in het familierecht. Ook voor ingewikkelde vraagstukken over het familierecht bent u op het goede adres. Notariële dienstverlening betreft bijna altijd maatwerk. De medewerkers zullen uiteraard rekening houden met uw specifieke eigen situatie. Notaris Mulder stelde gratis de oprichtingsstatuten van Stichting De Muze op, een prachtig voorbeeld van maatschappelijk ondernemen.