Hart voor Heerenveen

Matches - archief

mei 2017: MTH accountants & adviseurs - Community Art Café De Muze

MTH accountants & adviseurs deelt kennis met Community Art Café De Muze

'erg leuk om te zien dat je mensen verder kan helpen door het inzetten van kennis'

 

 

Voor het nieuw op te zetten Community Art Café De Muze heeft Marcel Doeve van MTH accountants & adviseurs zijn mouwen eens goed opgestroopt. Om deze droom van drie dames stap voor stap financieel te borgen coacht hij de initiatiefnemers. Een mooie samenwerking via Hart voor Heerenveen.

 

“Het is erg leuk om te zien dat je mensen verder kan helpen door het inzetten van kennis, dat is voor ons de meerwaarde”, vertelt Marcel Doeve van MTH. Het is een passie van Marcel om als adviseur strategie & ondernemerschap bedrijven en mensen te coachen om strategisch denken om te buigen naar projectmatig denken. Het strategische plan simpel te houden en vervolgens stap voor stap werkelijk realiseerbaar te maken. Of het nu een bedrijf is of een maatschappelijke organisatie met een nieuw idee. “Ik heb de dames geadviseerd hun droom dan ook niet alleen sociaal maatschappelijk, maar vooral zakelijk op te pakken. Zorg dat elke stap die je zet, past in het grotere plan, en dat elke stap steeds financieel geborgd is. Maak het simpel en ga van project naar project”.

 

“Wij zijn erg blij met de hulp van Marcel Doeve van MTH. Hij heeft ons hartelijk ontvangen en dacht enthousiast mee met onze plannen. Marcel heeft ons geholpen om ons project in kleine stappen op te delen en daarmee ook de financiën overzichtelijk te maken. We hebben daarmee het vertrouwen gekregen dat onze plannen financieel haalbaar kunnen zijn, en de moed gekregen om door te gaan. Marcel heeft ons de bevestiging gegeven dat de manier waarop we de Muze opzetten een goede en verantwoorde manier is. Op zijn advies hebben we besloten ook de financiering van project tot project te beheren, zodat het haalbaar blijft", vertellen drie enthousiaste dames Marije Nutma, Marjolein Reurich en Mirjam Torenbeek. Zij hebben een droom: een Community Art Café De Muze in het centrum van Heerenveen waar iedereen welkom is om creatief bezig te zijn. Ze hebben de handen ineen geslagen en zijn al enkele maanden bezig met het realiseren van dit plan. De dames hebben opleidingen genoten op het gebied van o.a. psychologie, coaching en kunst. Hun missie is: verbinding door creativiteit. “Wij geloven dat creativiteit mensen gelukkig maakt, evenals de wereld om hen heen”. In het kunstcafé zijn ontmoetingen tussen professionals en het publiek, tussen creatieven onderling en tussen bezoekers die zich uitgenodigd voelen hun creativiteit te ontplooien. De plek is er ook voor actieve meetings van bedrijven en instellingen waarbij ze gebruik kunnen maken van de kunstenaars die hun creativiteit als input voor bijvoorbeeld beleidsplannen aanbieden. Het kunstcafé biedt laagdrempelige creatieve activiteiten aan, om onder het genot van koffie, thee, lekkere lunches en een glas wijn geïnspireerd te raken. Ook op het gebied van participatie kan een Community Art Café van wezenlijk belang zijn binnen de gemeente Heerenveen. Iedereen is welkom en iedereen kan meedoen. Creativiteit verbindt en heeft geen taal nodig; beelden zeggen meer dan duizend woorden.

 

Het plan is goed uitgedacht en het café krijgt steeds meer vorm. Binnenkort ondertekenen de dames de statuten van hun nieuwe stichting. Om alles in goede banen te leiden had de werkgroep grote behoefte aan advies van een deskundig bedrijf over de financiën, de risico’s, wat is handig etc. Met het advies van MTH accountants & adviseurs kan De Muze grote stappen maken richting het verwezenlijken van hun droom. Als tegenprestatie voor de hulp kan MTH o.a. kiezen uit een creatieve VIP-lunch voor 6 personen of een getekend portret voor het bedrijf.

 

 

 

Bij MTH accountants & adviseurs kunt u terecht voor financiële, fiscale- en juridische advisering, bedrijfsadvisering, financieringen, personeelsbeleid, corporate- en personal finance, recovery en internationaal zakendoen (partner van Moore Stephens). Efficiënt in de uitvoering en creatief in de advisering met “een goed gevoel”.  

 

Neem hier alvast een kijkje in het Community Art Café De Muze