Hart voor Heerenveen

Matches - archief

mei 2017: Grand Cafe t Gerecht - Stichting ZaZazorg

't Gerecht organiseert High Tea voor vrijwilligers Stichting ZaZaZorg

 

 

Grand Café 't Gerecht zet de gouden vrijwilligers van Stichting ZaZazorg graag in het zonnetje. Binnenkort genieten zij van verschillende lekkernijen tijdens een High Tea. Deze vrijwilligers zetten zich in voor gezinnen waar een kind ernstig ziek is.

 

“Mooi initiatief, hier doen we graag aan mee’, reageert Geert Bosman van 't Gerecht op de hulpvraag vanuit Hart voor Heerenveen. Stichting ZaZazorg zet zich in heel Friesland met vrijwilligers in voor gezinnen waar een kind ernstig ziek is. Een ernstig ziek kind is van grote invloed op het functioneren van het hele gezin. ZaZa laat gezinnen met een ernstig ziek kind gewoon gezin zijn. In Nederland zijn jaarlijks tussen de 5.000 en 7.000 kinderen met zo’n ziekte. In Friesland betekent dit ca. 200 kinderen per jaar. Het betreft kinderen met kanker, maar ook kinderen met o.a.cystic fibrose, stofwisselingsziektes, orgaan falen en aandoeningen van neurologische aard.

 

Coördinator Suzanna zorgt dat naast het geven van praktische informatie de 15 betrokken vrijwilligers zich inzetten voor de zorg voor het zieke kind maar ook voor bijvoorbeeld de tuin, boodschappen, koken, spelen met de andere kinderen, ondersteunen van de professionele zorg, of het emotioneel ondersteunen van de mantelzorger. Ouders kunnen zo bijvoorbeeld eens samen uit eten om even `op adem te komen` van de – vaak zware – zorgtaak. Dit vrijwilligerswerk is regelmatig heftig en deze vrijwilligers zijn natuurlijk goud waard. Suzanna wil de vrijwilligers tijdens het jaarlijkse vrijwilligersuitje graag bedanken voor alles wat zij doen voor de stichting. Grand Café 't Gerecht laat haar betrokkenheid zien en trakteert de hele groep op een gratis High Tea.