Hart voor Heerenveen

Matches - archief

mei 2017: Lions Heerenveen e.o. - Jeugdsportfonds Friesland

Jubilerende Lions Club Heerenveen biedt kinderen sportkansen

‘Onze ambitie is om zo 100 kinderen aan het sporten te krijgen’

 

 

‘Alle kinderen moeten kunnen sporten’. Sport helpt namelijk een kind zich fysiek, mentaal en sociaal optimaal te kunnen ontwikkelen’. Daarom organiseert de dit jaar jubilerende Lionsclub Heerenveen e.o. (50) in de eigen gemeente een sportmiddag voor kinderen, voor wie sporten financieel niet bereikbaar is. “We stellen ze in de gelegenheid om deel te nemen aan een sportmiddag in en om sportstad Heerenveen. Bovendien mogen ze een jaar lang gratis sporten bij een club naar hun keuze. Onze ambitie is om zo 100 kinderen aan het sporten te krijgen”, zegt Jerry Speel als drijvende kracht achter die activiteit.

 

Om een en ander financieel mogelijk te maken werd in maart al een tennistoernooi georganiseerd voor bedrijventeams. Het vervolg daarop is een groots opgezet Midzomer golftoernooi op 23 juni a.s. op de fraai gelegen en goed geoutilleerde baan bij St. Nicolaasga. Het welslagen daarvan staat en valt bijna vanzelfsprekend met de medewerking van het bedrijfsleven, waarvoor in de vorm van sponsoring en/of inschrijving van teams diverse pakketten zijn samengesteld. “Dat lijkt al goed, maar we zijn naarstig op zoek naar nog meer deelname. Ook hier geldt ‘hoe meer zielen, hoe meer vreugd’; in dit geval bij de kinderen die voor de sportbeleving in aanmerking komen. In samenwerking met het Jeugdsportfonds worden daarvoor kinderen geselecteerd uit gezinnen die niet draagkrachtig genoeg zijn om gedurende een jaar contributie te betalen aan een van de vele sportverenigingen in de gemeente Heerenveen. Om die opzet meerjarig te kunnen realiseren, is het streven gericht op structurele samenwerking met hiervoor vermelde organisaties”, aldus Jerry Speel.

 

Inmiddels is een organisatie, bestaande uit de Lions Piet Stoelwinder, Paul de Jong en Erwin Pijlman, in het leven geroepen om de sportdag in goede banen te leiden. Jerry Speel: “Het belooft een mooie dag te worden met een rondleiding in het Abe Lenstra stadion, een persconferentie met enkele spelers/trainer van SC Heerenveen. Verder zullen enkele sportverenigingen acte de présence geven om er een bijzondere belevenis van te maken”.

 

Dat de Lionsclub Heerenveen e.o. daarmee, en met de voorbereidingen van het golftoernooi, op de goede weg is, werd onlangs al bevestigd door de financiële medewerking van de 'eigen' organisatie Lions Quest. Het kerndoel van die stichting is het stimuleren van de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen en jong-volwassenen. Daarmee wordt beoogd dat die groep zich sociaal vaardig ontwikkelt, op dat vlak relaties kan aangaan en die weet te onderhouden. Een nobel streven, waaraan in dit geval dus via sportbeleving in Heerenveen gestalte wordt gegeven. Jerry Speel: “Een actieve bijdrage daaraan komt ten goede aan de ontwikkeling en de toekomst van het kind, aan het gezin en uiteindelijk ook aan ons aller samenleving”.

 

Voor nadere informatie of aanmelding voor het Midzomer Golfevent: Lions Club Heerenveen e.o. is bereikbaar via Heerenveen@Lions.nl